Двері із прихованими петлями – компланарні двері

Деякі терміни, пов’язані з елементами облаштування будинку чи квартири, звучать для багатьох людей надзвичайно таємниче – особливо, якщо ми знайомимося з ним лише тоді, коли доводиться приймати рішення щодо облаштування житла. Що стосується дверей таких «нюансів» є щонайменше кілька. Вибираючи двері в новій квартирі, прийде вирішити: двері з прихованими петлями або відритими.

Якщо ви думаєте про вибір між дверима з чвертю та без, то ця стаття створена спеціально для вас.

Компланарні двері або двері зі схованими петлями без чверті

Насправді відмінність видно неозброєним оком, коли ви знаєте, куди дивитися. У дверях Porta з прихованими петлями край полотна повністю гладкий. Дверне полотно та лицьова лиштва дверної коробки розташовуються в єдиній площині — це і є компланарні двері. Таке рішення забезпечує ідеальне — в одній площині з’єднання дверей з коробкою.

Двери с четвертью с открытыми петлями Дверь с четвертью и открытые петли

Двери со скрытыми петлями - компланарные двери Porta Дверь без четверти со скрытыми петлями

Також варто додати, що така компланарна — одноплощинна система візуально збільшує вільний простір підлоги. Які інтер’єри найкраще підходять для таких дверей? Вони працюють в основному в сучасних, мінімалістських або промислових дизайнах — тому їх популярність все ще зростає. Сьогодні такі стилізації знаходяться на піку популярності, і немає жодних ознак того, що це зміниться найближчим часом.

Двери со скрытыми петлями — компланарные двери

Двері з чвертю з відкритими петлями

На відміну від дверей без чверті, вони мають характерну вибірку-чверть по трьох торцях полотна, яка «накладається» на лиштву коробки і приховує планку у відповідь замку. Донедавна переважна більшість доступних міжкімнатних дверей в асортименті Porta була з чвертю. Вони чудово виглядають у будинках, обставлених у класичному традиційному стилі, офісах, місцях громадського використання. Завдяки чітко окресленим краям дверей вони виглядають світлішими.

Двери с четвертью Porta

Який тип дверей та коробок вибрати?

Коли ви оформляєте інтер’єр, ви хочете, щоб все було добре скомпоновано, а деталі лише підкреслювали ціле. При виборі дверей для різних приміщень ви звертаєте увагу не тільки на їхню естетику, а й на функціональність. Використання дверей з прихованими петлями передбачає, що конструкція зливається в загальну площину дверного полотна і лиштви коробки. В результаті двері «ховаються» у дверній коробці з боку кімнати, в яку вони відчиняються.

Компланарные двери со скрытыми петлями Porta

Цей тип дверей вимагає спеціальної компланарної дверної коробки — Porta System Elegance. Вона регулюється та оснащена 3D петлями. Завдяки посиленим шарнірним кишеням такі двері також дуже довговічні. Якщо Ви прихильник простих форм, гладких поверхонь та інтер’єрів, витриманих у мінімалістському стилі – ця модель Вам обов’язково сподобається. Сучасний, елегантний стиль буде доповнений дверними коробками з широкою лиштвою 8см.

Компланарная коробка и дверь Porta

З іншого боку, двері з чвертю також дуже популярні. Основними перевагами такої моделі, безумовно, є проста конструкція, менш складна техніка встановлення дверей або дуже простий спосіб регулювання петель. Двері з чвертю мають характерні вигини та кути, які тільки підкреслюють їх гарне оздоблення.

Двери с четвертью с открытыми петлями Porta
Коробка Porta System регульованадля дверей з чвертю простіше в установці та регулюванні в процесі експлуатації.

Коробка компланарна Porta System Elegance регульована для дверей з прихованими петлями складніша, відповідно більш дорога конструкція. Вона вимагає тільки професійної установки.

Вартість дверей Porta не змінюється в залежності від прихованих або відкритих петель, але змінюється вартість дверної коробки.

Двері та коробка зі зворотною чвертю та прихованими петлями

Це ще одна цікава пропозиція від фабрики дверей Porta.
Схематично відмінності всіх трьох видів коробок та дверей виглядають так:

Виды дверей: с обратной четвертью, с четвертью, без четверти со скрытыми петлями
Виды дверей: с обратной четвертью, с четвертью, без четверти со скрытыми петлями

Закриті двері з коробкою Porta System Elegance та Porta System зі зворотною чвертю виглядають однаково, але дають можливість відкривати двері в різних напрямках. У першому випадку — назовні, а в новій системі — усередину.

Двері зі зворотною чвертю та компланарні двері Porta

ВАЖЛИВО! Практично будь-яка модель дверей PORTA (Польща), може бути виготовлена як з прихованими, так і відкритими петлями і відрізняється найвищою якістю та дизайном світового рівня. Вам залишається вирішити, яка модель найкраще відповідає вашим уподобанням та розташуванню, які Ви запланували для потреб вашої квартири. Успіхів!