ПРАВІ ДВЕРІ ЧИ ЛІВІ – В ЧОМУ РІЗНИЦЯ? КОРОТКИЙ ОПИС

Рішення про те, які двері необхідні для відкриття буде важливим з практичних міркувань. Напрямок відкриття дверей дуже впливає на функціональність приміщень і розташування так званих ліній (маршрутів) зв’язку. Неправильне встановлення дверей може утруднити переміщення між кімнатами або зіпсувати інтер’єр. Як цього уникнути? Які двері вибрати: праві чи ліві? Будь ласка, прочитайте!

Двері вправі чи ліві? Сторона має значення

Вибираючи бік відкриття дверей, ви, зокрема, вирішуєте, чи будуть двері тулитися до стіни або, наприклад, до шафи. При ухваленні рішення допоможе ваше уявою і намальоване на папері планування всього будинку. Ретельно розставте на малюнку всі плановані меблі. Подумайте, чи в цій кімнаті двері краще відкриватися всередину кімнати або назовні. Часто дверні отвори з відкриванням до стіни роблять кімнату більш функціональною, і ця функціональність, зрештою, визначає ваш вибір. У поєднанні з відчиненням дверей слід також передбачити і положення вимикача світла — воно повинно бути біля ручки дверей, щоб полотно не відкривалося до нього і не закривало його. Пам’ятайте, що змінивши напрям відкриття дверей, вам потрібно перемістити перемикач.


ВИБИРАЙТЕ ДВЕРІ:


Всередину чи назовні?

  1. Вибір правих або лівих дверей також включає ще одну дилему: двері відкриваються всередину або назовні приміщення? Функціональність також важлива тут, але безпека також має бути прийнята до уваги.
  2. Продумайте, щоб полотна при відкритті не перетиналися, тому що вони блокуватимуть одне одного. З міркувань безпеки двері для ванної кімнати повинні відкриватися назовні.
  3. Це правило також працюватиме для невеликих кімнат, тому що дверне полотно займе в маленькому приміщенні багато місця.
  4. В інших ситуаціях двері зазвичай відчиняються всередину кімнат.
  5. Якщо ви хочете зберегти ще більше місця, ви можете вибрати власне рішення — розсувні або складні двері.

Як відрізнити ліві двері від правих?

Як відрізнити ліві двері від правих? Шлях простий. Щоб правильно визначити бік дверей, ви повинні стояти перед ними, щоб полотно дверей відкривалося на вас. Якщо петлі знаходяться ліворуч, перед вами ліві двері. Якщо петлі знаходяться праворуч, значить двері праві.

Коли ви замовляєте двостулкові двері, то визначити їхнє відкривання ще простіше. Ви просто кажете, яку половинку ви хочете відкривати на себе. А наш спеціаліст при замовленні визначить це право або ліва.

Схема відкриття двері