ЯК ВИЗНАЧИТИСЯ ЗІ «СТАНДАРТНИМ» РОЗМІРОМ ДВЕРЕЙ

Визначитись з розмірами міжкімнатних дверей надзвичайно важливо вже на стадії проектування та планування простору в новій квартирі. Наприклад, ви вирішили купити нерухомість у новобудові, розробленій за стандартами фірми-забудовника та у формі «відкритого простору».

Сьогодні мода на зовсім відкритий простір вже пройшла, тому у квартирі має бути поділ найважливіших зон життєдіяльності – денний, дитячий та нічний. Денна зона, як правило, відкрита, але решта областей зазвичай поділяється стінами, які організують простір і забезпечують жителям високий рівень конфіденційності.

Плануючи простір, ви повинні вирішити, які розміри дверних отворів, дверних коробок і дверей вам необхідні. Модель і колір дверей вибрати можна набагато пізніше, але їхнє розташування та розмір повинні бути визначені вже в проекті.

Стандартні розміри внутрішніх вхідних дверей у квартиру

Мешканці не впливають на розміри вхідних дверей у квартиру, оскільки вони вказані у відповідних будівельних нормах, і кожен розробник повинен їх дотримуватись. Зазвичай «світловий» отвір вхідних дверей повинен бути шириною не менше 90 см, а висота повинна становити не менше 200 см.

Для правильної установки дверей дверний проріз повинен бути ширшим за дверну раму. Так звана гра зазору повинна становити не менше 2 см. Цей принцип застосовується як до зовнішніх, так і внутрішніх дверей.

Стандартний розмір дверей у внутрішніх приміщеннях

Як і у разі вхідних дверей, розміри внутрішніх дверей вказані у будівельних нормах. У квартирах ширина дверної рами повинна становити не менше 70 см, а висота дверної рами повинна бути не менше 200 см. Ці розміри призначені для дверей у кімнатах та для кухні.

Двери Porta HARMONY в интерьере - как заказать межкомнатные двери

Найбільш поширені внутрішні двері зазвичай являють собою двері, і на практиці стандартні розміри дверних полотен складають від 60 до 100 см. Слід зазначити, що більш вузькі двері найчастіше використовуються для спеціальних приміщень, таких як технічні приміщення, двері для ванної кімнати, санвузли, гардеробні та комори.

Нестандартні рішення

Вже на етапі планування простору при розділенні зон виникає необхідність використовувати й інші типи дверей, а саме розсувні двері купе, складні двері гармошка або двостулкові двері.

У разі невеликих кімнат особливе рішення – це складні двері. Такі моделі можна знайти у пропозиції фабрики дверей Porta doors. Складні двері ідеальні скрізь, де є брак місця. Вони навіть використовуються у вбудованих шафах.

Porta ALFA є двосекційним, асиметричним полотном, що встановлюється на модифіковану коробку Porta System. Додатковою опцією є напрямна алюмінієва система. В ці двері встановлюються дверні замки трьох типів: індивідуальний, сантехнічний, французький.

Porta BETA — це полотно, що не замикається, також двосекційне, але симетрично розділене, з дверною коробкою з гумовим ущільнювачем і направляючою системою.

Побачити, як такі двері можна працювати, відвідавши магазин дверей, сайт дверей або інтернет магазин дверей.

Заміри та замовлення дверей

Після того як ви завершили планування простору і почали виконання будівельних робіт, ви повинні нарешті визначити розміри дверей кімнати, щоб ви змогли оформити замовлення дверей. Щоб уникнути непорозумінь, не використовуйте термін «двері» при замовленні дверей. Використовуйте такі назви, як розміри дверних отворів та розміри полотен. Каталог дверей містить всю технічну інформацію та допоможе вам визначитися з вибором.

Однак найкращим рішенням є викликати фахівця для виміру розмірів отворів, отримати рекомендації щодо їх обробки і замовити двері відповідно до цих рекомендацій. Таким чином можна уникнути багатьох помилок, неприємних ситуацій та непередбачених витрат.

Вам буде цікаво: ПРАВА ДВЕРІ АБО ЛІВА — У ЧОМУ РІЗНИЦЯ? КОРОТКИЙ ОПИС