Додаткові аксесуари до дверей

Залежно від призначення та типу приміщення можуть виникнути потреби у додаткових функціях дверей.
До них відносяться такі аксесуари для дверей: додаткова звукоізоляція, пороги (металеві та випадаючі), вентиляційні отвори, решітки, підрізи, доводчики, вічка, електронні замки, ковпачки на петлі, дверні упори, система «Антипаніка».

Додаткова звукоізоляція

За бажанням замовника в процесі виготовлення дверних полотен фабрика може забезпечити додаткову звукоізоляцію 37дБ для міжкімнатних і вхідних дверей при незмінному зовнішньому вигляді полотен. Досягнення звукоізоляції 42дБ спричиняє зміну зовнішнього вигляду полотна і коробки (полотно товщі, подвійний ряд гумових ущільнювачів, інша конструкція дверної коробки). Як правило, звукоізоляції в 37дБ достатньо для побутових та офісних потреб. Звукоізоляція дверей у 42дБ застосовується в готелях від 4 зірок та у галасливих виробничих приміщеннях.

Пороги

При необхідності будь-які двері можна оснастити нержавіючим порогом з гумовим ущільнювачем. Поріг кріпиться дюбелями до підлоги. Місця кріплення замасковані. Застосовується у вхідних дверях, у ванних та туалетних кімнатах. Не вимагає зміни конструкції полотна та коробки.
Якщо є необхідність ізолювати зазор між нижнім зрізом полотна і підлогою, але металевий поріг неприйнятний, застосовують гумовий багаторядний ущільнювач, що випадає з полотна. Він встановлюється на фабриці. Якщо двері знаходяться у відкритому положенні, то поріг захований усередині полотна. Якщо двері зачинені, то поріг випадає з полотна і щільно перекриває нижню щілину під дверима.

Порог дверной стальной нержавеющий - аксессуары к дверям

выпадающий порог - аксессуары к дверям

Вентиляційні отвори

Якщо в процесі експлуатації дверей виникла потреба покращити повітрообмін у приміщенні, то можна самостійно врізати у дверне полотно вентиляційні отвори або решітку вентиляції. Якщо про цю опцію було відомо наперед, то фабрика виготовить дверні полотна з цими аксесуарами або виконає вентиляційний підріз знизу полотна. Вироби для вентиляції можуть бути як пластикові, так і з нержавіючої сталі.

Вент. отверстия

Решетка вентиляционная

Решетка вентиляционная стальная нержавеющая

Вентиляционные отверстия 1 ряд

Дверні доводчики

Ці аксесуари встановлюються, як правило, на вхідні двері та двері в офісні та виробничі приміщення. Доводчики вибираються в залежності від маси дверного полотна. Застосовуватись можуть доводчики будь-якої торгової марки. Єдиною умовою монтажу доводчика на двері є те, що в полотні та коробці має бути виконане посилення під доводчик. Цю обставину необхідно вказати під час оформлення замовлення дверей. Посилення під доводчик не впливає на зовнішній вигляд дверного полотна та коробки. Якщо з якоїсь причини доводчик на такі двері вирішили не встановлювати, її зовнішній вигляд не відрізнятиметься від інших дверей, не обладнаних цією функцією.

Дверні вічка

За бажанням замовника будь-які двері можуть бути оснащені вічком. Якщо у покупця є особливі вимоги до вічка, то він може придбати його самостійно і його вріжуть в дверне полотно за місцем на необхідній висоті.

Електричні (електронні) замки та клямки

Якщо є необхідність у таких аксесуарах (як правило, офісні та виробничі приміщення), покупець вибирає тип замку або клямки з пропонованих фабрикою або надає власний зразок. При замовленні фабричних замків (засувок) фабрика встановлює ці вироби в полотна та коробки з виведенням необхідних проводів для живлення. При використанні замків (засувок), що надаються покупцем, фабрика виконує підготовку дверних полотен і коробок під даний тип виробу. Монтаж та підключення таких замків (засувок) веде сам покупець.

Ковпачки на петлі

Якщо покупця не влаштовує фабричний колір петель, він може вибрати пропоновані фабрикою пластикові накладки на петлі. Вони легкі у монтажі, легко миються, не змінюють колір протягом часу.

Накладки для петель Standard колір білий

білий

Накладки для петель Standard колір срібний

срібний

Накладки для петель Standard колір срібний матовий

срібний матовий

Накладки для петель Standard колір золотий матовий

золотий матовий

Система «Антипаніка»

Система «Антипаніка» незамінна у надзвичайних ситуаціях. Вона забезпечує швидку і безперешкодну евакуацію з приміщень в екстремальних умовах. Вона застосовується для аварійних виходів у торгових, офісних приміщеннях, лікарнях, житлових будинках. Принцип роботи дуже простий. Необхідно натиснути на важіль і штовхнути двері від себе.
Система «Антипаніка» може бути встановлена на дверях Porta контактно*. Може бути для одно і двостулкових дверей.

Система "Антипаника" для двери Porta межкомнатной и технической - аксессуары к дверям

Відбійні пластини та накладки на двері з нержавіючої сталі

Пластини з нержавіючої сталі захищають від пошкоджень нижні частини дверей, дверей у районі ручки. Накладки можуть бути вентиляційними. Це необхідний аксесуар для дверей у місцях з високою прохідністю, у лікарнях, у складських, виробничих та громадських приміщеннях. Це стандартна опція для дверей обклеєних ламінатом CPL та технічних ENDURO, але може бути замовлена ​​і для багатьох інших дверей — контрактно*.

Відбійні пластини та накладки на двері з нержавіючої сталі - аксесуари до дверей міжкімнатних, технічних та вхідних

Дверні упори

Якщо двері мимоволі зачиняються (відчиняються) або є необхідність обмежити максимальне її відчинення, застосовують дверні упори. Дверні упори можуть фіксуватися як у підлогу, так і в стіну (залежно від конструкції). Встановлюється наголос на потрібній відстані, щоб убезпечити двері від зіткнень зі стінами, меблями, іншими дверима. Амортизатором, що пом’якшує зустріч полотна з упором служить спеціальна гумова подушка. Такі упори можуть оснащуватися магнітними фіксаторами для утримання полотна в заданому положенні. Якщо немає потреби в чіткій фіксації положення полотна або немає бажання бити отвори в підлозі або стіні, можна застосувати переносні дверні упори у вигляді м’яких (але важких) іграшок, вантажів, виконаних у цікавих формах, що максимально підходять до Вашого інтер’єру.

* що таке «контрактно» — ви можете прочитати тут