Підготовка до заміни дверей у приміщенні

Якщо Ви вирішили поміняти у свої приміщення двері, будьте готові до того, що Вам доведеться здійснити попередню підготовку до заміни і послідовно пройти всі кроки в процесі заміни.

Можливо, Вам доведеться допрацьовувати розміри дверних прорізів до необхідних або виконати ремонт і вирівнювання прилеглих стін. І існує ймовірність того, що буде потрібно ремонт або заміна покриття для підлоги. Причому ці операції будуть необхідні незалежно від того, двері якого виробника Ви вибрали для своєї квартири чи будинку.

Отже, з чого почати?

Крок 1.  Визначення вимог до дверей та консультація з фахівцями

В ідеалі, на початку ремонтно-будівельних робіт необхідно запросити монтажника дверей для отримання кваліфікованої консультації та узгодження технічних параметрів з іншими виконавцями ремонтних робіт (оздоблювальники, кахельники, електрики). Наприклад, чому електрики? Хоча б для того, щоб вимикачі в приміщеннях були встановлені з боку ручок дверей, а не петель. Останній варіант дуже незручний в експлуатації!

Але якщо Ви маєте мінімальні технічні навички, Ви можете самостійно визначити тип необхідного Вам дверного комплекту. Для цього Ви повинні визначити модель полотна, колір та покриття на сторінці Колекції, ¦вибрати сторону відкривання (ліва або права) та, найважливіше, визначити ширину, висоту отвору та товщину стіни всередині цього отвору. При цьому необхідно спрогнозувати та врахувати остаточну товщину стіни після завершення всіх оздоблювальних робіт та висоту отвору від готової підлоги. Від цих параметрів залежить тип дверної коробки, яку Вам запропонують при оформленні замовлення. Як приклад підбору сторони відкриття дверей та розмірів отвору можна використовувати Таблицю розмірів на нашому сайті.

Помилки визначення геометричних параметрів отвору можуть призвести до того, що виріб доведеться допрацьовувати за місцем і гарантійні зобов’язання на нього поширюватися не будуть.

Важливе зауваження: Якщо Ви визначилися з дверима, які Ви хочете бачити у своїх приміщеннях, майте на увазі наступну найважливішу інформацію: сучасні конструкції дверей встановлюються в отвори після завершення всіх оздоблювальних робіт! (Виняток становлять деякі технічні та вхідні двері на металевих дверних коробках). У деяких випадках в приміщення навіть заносять меблі до монтажу дверей: і прорізи ширші, і ризик пошкодити двері немає.

Крок 2. Демонтаж старих дверей

Якщо Ви вирішили самостійно провести заміну старих дверей на нові, Вам необхідно демонтувати існуючі двері: зняти полотно та коробку. Відразу відповім на найчастіше запитання: якщо двері, що демонтуються, не вироблені тією ж фабрикою, що і нові, зберегти існуючу коробку, замінивши тільки полотно, не вдасться.

Важливе зауваження: Майте на увазі, що дуже часто комплектація дверей не передбачає поріг. Враховуйте це під час стикування підлогових покриттів між приміщеннями, як по висоті, так і по лінії стику. Бажано, щоб стик покриттів проходив під дверним полотном. Тоді при закритих дверях в обох приміщеннях, які ці двері розділяє, підлога не матиме стиків і різних фактур.

Крок 3. Замір прорізів

Після демонтажу старої дверної коробки, здійсніть фактичний замір прорізу, що утворився, і підберіть найбільш підходящий Вам посадковий розмір під дверну коробку. При цьому не варто покладатися на те, що лиштви приховують відхилення розмірів отвору від необхідних. Отвори бажано виконати в межах допусків, що рекомендуються виробником.

Крок 4. Підготовка до встановлення

Для доопрацювання отворів та ремонту стін та підлоги в зоні виконуваних робіт Вам, напевно, знадобиться відвідати магазин будівельних матеріалів. Вибираючи матеріали для підготовки отворів, не забудьте купити маленьку баночку клею ПВА, 1 тюбик силікону прозорого санітарного та монтажну піну з розрахунку 1 балон на 3-4 двері. Інші будівельні матеріали для монтажу дверей у переважній більшості випадків Вам не знадобляться.

Крок 5. Доставка та встановлення

Якщо Ви підготували приміщення для встановлення дверей, можна замовити їх доставку або забрати їх зі складу продавця самостійно. При доставці дверей транспортом продавця Ваші двері принесуть безпосередньо до приміщення, де їх встановлюватимуть.

Якщо Ви вирішили забрати двері зі складу самостійно, враховуйте, що для цього необхідно мінімум 2 людини, делікатне навантаження-розвантаження та занесення в приміщення, так як механічні пошкодження після відвантаження зі складу гарантійному обслуговування не підлягають. Автомобіль для перевезення дверей теж повинен відповідати певним вимогам: рівна чиста підлога, забезпечення захисту від опадів, можливість фіксації виробів під час перевезення.

Про те, як правильно змонтувати дверні комплекти в підготовлені отвори, Ви можете прочитати в нашій статті Нюанси монтажу міжкімнатних дверей та переглянути відео: