Виправлення помилок монтажу дверей

Ви встановили двері відповідно до інструкції по монтажу, але Вам можуть знадобитися деякі доопрацювання за місцем або маскування вад. Нижче наводимо кілька найпоширеніших випадків.

1. Усунення перешкод для відчинення дверей

Якщо з одного боку дверей на підлозі паркет (кахель), а з іншого ковролін або килим з високим ворсом, і цей ворс заважає нормальному відкриванню дверей, підріжте полотно по висоті в необхідний розмір.

2. Підрізування дверної коробки або полотна

Підрізання деталей дверної коробки або дверного полотна виконуйте лише у спеціалізованих меблевих фірмах на відповідному обладнанні. Зекономивши на цій операції і підрізавши полотно або коробку в домашніх умовах за допомогою електролобзика, Ви ризикуєте весь термін служби дверей (10-25 років) бачити результат копійчаної економії.

3. Приховування пошкоджень від монтажу

У процесі виконання монтажних робіт або під час експлуатації дверей завжди існує ймовірність пошкодження дверей (подряпини, сколи, розбите скло). Як правило, дрібні дефекти на покритті ремонтуються за допомогою спеціальних фломастерів, фарб, шпаклівок. Процес може виявитися дорогим, але однозначно дешевшим за покупку нового виробу. Розбиті шибки і поламані штапики легко змінюються на нові.

4. Маскування серйозних ушкоджень

При фатальному пошкодженні дверного полотна (пробита дірка або сильний скол) це пошкодження можна лише замаскувати, повісивши на нього плакат, табличку, наклейку та інше. Виконати якісний ремонт таких ушкоджень у домашніх умовах неможливо. А в майстерні доведеться після ремонту дефекту полотно повністю перефарбовувати або перекривати новим шаром шпону або обклеювати новим аналогічним типом плівки. І ось у таких випадках перезамовити нове полотно чи коробку буде і фінансово вигідніше, і естетично приємніше.

5. Догляд за дверима

Доглядати двері в процесі експлуатації так само просто, як і за іншими меблями в будинку. Сліди домашніх вихованців, плями машинного масла чи відбитки брудних рук видаляються з допомогою меблевих миючих засобів. А особливо стійкі за допомогою «м’яких» розчинників з подальшим промиванням чистою водою та витиранням насухо. Головне ніколи не використовувати миючі засоби, що містять абразивні матеріали.

Тим не менш, всього цього можна уникнути або мінімізувати наслідки, якщо на всіх етапах підготовки отворів, монтажу та експлуатації дверей дотримуватись інструкції з монтажу та поради фахівців.

Читайте також: Як виправити похибки підготовки отвору або помилки монтажу?