Протипожежні двері – як вони працюють?

Протипожежні двері зазвичай використовуються в громадських будівлях, таких як офіси, готелі, лікарні та ресторани. Однак зростаюча поінформованість споживачів і бажання подбати про збереження їх речей означає, що ми все частіше використовуємо їх у приватних будинках. Що характеризує вогнетривкі двері та відрізняє їх від стандартних виробів?

Протипожежні двері зазвичай використовуються в громадських будівлях, таких як офіси, готелі, лікарні та ресторани. Однак зростаюча поінформованість споживачів і бажання подбати про збереження їх речей означає, що ми все частіше використовуємо їх у приватних будинках. Що характеризує вогнетривкі двері та відрізняє їх від стандартних виробів?

Протипожежні двері — вимоги, які потрібно задовольнити

Щоб назвати двері протипожежними, необхідно виконати низку вимог. Такі двері повинні забезпечувати адекватний захист та безпеку у разі виникнення пожежі.

Їхнє найважливіше завдання — зупинити поширення вогню або, принаймні, надати достатньо часу для прибуття екстрених служб.
Протипожежні двері, запропоновані PORTA, поділяються на дві категорії — EI 30 та EI 60. Що означають ці символи? Що потрібно враховувати під час покупки, щоб зробити правильний вибір дверей?

Протипожежні двері EI 60 металеві

Читайте також: Технічні двері Porta — для спеціальних завдань

Маркування протипожежних дверей

Межа вогнестійкості протипожежних дверей визначається процесі технічних випробувань, і підтверджується відповідним сертифікатом.

«Е» — перший показник визначається літерою вогнестійкості. Це стосується безпосередньо матеріалів, з яких виготовлені вогнетривкі двері та час, необхідний для їх пошкодження внаслідок впливу полум’я або високих температур. Тобто фактично цей час протягом якого двері зберігатимуть свою конструкцію та експлуатаційні якості в умовах пожежі.

«I» — другий показник відноситься до протипожежної ізоляції, що означає, що матеріали стійкі до нагрівання. Це показник втрати теплоізолюючої здатності. Протягом заданого часу температура на поверхні, що захищається, не може досягти температури вище 140C щодо температури до пожежі.

У сертифікаті ми також можемо зустріти позначення «S», що свідчить про димонепроникність дверей.
Значение «30» или «60» означает 30 или 60 минут, то есть приблизительное время, в течение которого дверь, подверженная воздействию высоких температур, должна соответствовать своему назначению.
Звідси і різниця в матеріалах, які використовуються для їх виготовлення, а отже, і ціни на відповідні моделі дверей.
Варто відзначити, що пропозиція PORTA включає широкий спектр дизайнів пропонованої продукції — від глухих дверей до дверей з прозорим вогнетривким склом.
Доступні прості, лаконічні моделі, а також елегантні дверні полотна, дерев’яні двері, що імітують, і чудово поєднуються з міжкімнатними дверима.

Противопожарные двери EI 30

Встановлення протипожежних дверей

Всі протипожежні двері мають металічні коробки, оснащені промисловим ущільнювачем, а самі дверні полотна — спучується ущільнювачем, який відповідає за їх димонепроникність. Під впливом високої температури він збільшує свій об’єм, перекриваючи подачу кисню до приміщення — безпосередньо зменшує пожежу.
Слід пам’ятати, що встановлення протипожежних дверей має сенс, коли вони розміщені у стіні, яка має аналогічний опір вогню.
Варто розглянути можливість встановлення промислових дверей, особливо в приміщеннях, де ми зберігаємо легкозаймисті предмети, наприклад, у гаражі. Це також гарна ідея, щоб відокремити котельню від них, незалежно від того, опалюємо ми вугіллям чи ні.
Звичайно, двері, які повинні захищати від вогню, завжди повинні бути зачинені, інакше їхнє встановлення не має сенсу. Дверний доводчик — це безпечний і зручний пристрій, який гарантує безпеку — вам більше не потрібно турбуватися про те, чи зачинені двері в котельню. Металеві протипожежні двері EI30 і El60 з пропозиції PORTA DOORS мають встановлену на заводі петлю, що самозакривається. Однак, якщо ви виберете дерев’яні протипожежні двері, доводчик дверей доведеться купувати окремо.

Читайте также: Додаткові аксесуари до дверей

Ці двері, крім стійкості до високих температур, також чудово справляються з шумом та пилом у повітрі. Протипожежні двері PORTA EI30 та El60 та металеві протипожежні двері El60 мають звукоізоляцію Rw=37 дБ (37-41 дБ). Матеріали, з яких вони виготовлені, забезпечують високу стійкість до механічних пошкоджень.

Види протипожежних дверей PORTA

Враховуючи всі вимоги, описані вище, фабрика дверей PORTA пропонує такі види протипожежних дверей:


ВАМ МОЖЕ БУТИ КОРИСНО ЦЕ:


Тому, якщо ви хочете почуватися в безпеці, не соромтеся і замовляйте протипожежні двері від PORTA DOORS – надійні та цінні клієнти довгі роки.